Bea specialcheesecake

  • DU behöver ägg, digestivekex, 3dl grädde, vaniljsocker, strösocker, 2dl cremefraish eller 200g philadelphiaost.

    Sen beroende på om du ska göra med choklad&daimkulor så välj philadelphia, ska du göra med ex. hallonkräm/blåbärskräm eller annan kräm så ta cremefraish. 

    DU behöver 3 skålar.

    SKål 1
    3 äggvitor - Vispa dom till hårt vitt skum

    Skål 2
    3dl grädde, 1 tsk vaniljsocker - Vispa så de blir grädde (inte för hård)

    Skål 3
    3ägg gulor, 2dl strösocker, 2dlcremefraish eller 200g phila. - rör ihop så de inte är klumpigt.


    Sen tar du o her ihop ALLA skålar och rör om med vanlig handvisp eller slickepått.

    Om du ska göra med choklad. smält smör i en kastrull he i digestivekex o rör om , he sen i botten på formen (FRYS en stund så de blir lite hårt), sen her du skålblandningen med daimkulor i över de smulade kexen, (FRYS minst 1 timme helst så de stelnar till) Smält sen blockchoklad, låt svalna lite o häll över formen in i frysen o sen är den klar så fort chokladen börjat stelna. 

    Om du gör med kräm. Häll kräm i formen in i frysen, gör blandningen o häll sedan blandningen över krämen, avsluta med att he smältsmör+digestive ihop o över. In i frysen. De blir ju likadant fast tvärtom. Man kan ju he bär i blandningen om man vill.
    MEN Ikea formarna är bäst.
    http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30133051/
    Den är kanon att baka med. Köp 2 

  • www.ikea.com
    IKEA - BULLAR, Bakform, set om 2, Non-stick beläggningen gör att bakverken lossnar lätt.
Perfekt form om man ska göra ex med hallonkräm är denna nedanför, den ovanför funkar också men ja föredrar den blå som är nedanför på länk. :)
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30188294/?query=SOCKERKAKA+Bakform%2C+set+om+2
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/produc...
Lycka till och TYCK gärna till eller lämna ett recept här du med ! :D Gott slut och ha en bra fortsättning allihopa!

Kommentarer

Skriv en rad:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0